Week van de Vaktherapie 2-8 oktober 2017

Vaktherapeuten willen meer bekendheid in Nederland; TCE doet mee!

De Federatie voor Vaktherapeutische Beroepen (FVB) en haar beroepsverenigingen lanceren 2 oktober a.s. de Week van de Vaktherapie. Landelijk zullen vele vaktherapeuten met enthousiasme patiënten, cliënten, verwijzers, zorginkopers, politici en andere geïnteresseerden kennis laten maken met wat vaktherapie kan betekenen in de zorg.

In het kader van de Week van de Vaktherapie organiseren een aantal TCE praktijken een activiteit:
*Els Achterberg van speltherapiepraktijk De Rondgang, organiseert op dinsdagavond 3 oktober een informatieavond over speltherapie bij het Qi Centrum aan de Amsterdamseweg 43a in Amersfoort, aanmelden kan via info@derondgang.nl of 06-23343725.
*Petra Plomp van Praktijk voor Beeldende therapie in Baarn houdt open huis op woensdag 4 oktober van 15.00 – 17.00 uur.
*Mariska Brienen van Speltherapie Baarn, houdt open huis op vrijdag 6 oktober van 15.00 – 17.00 uur. U bent bij beide praktijken van harte welkom om kennis te maken, uw vragen te stellen en de praktijkruimte te bekijken. Voor kinderen is er een leuke activiteit! Aanmelden is prettig maar niet noodzakelijk en kan via 06-47440399 of petra@beeldendepraktijk.nl (voor woensdag 4 oktober) en 06-46638001 of mariska@speltherapie-baarn.nl (voor vrijdag 6 oktober)
*Katrien Costermans is speltherapeute in Soest en biedt de mogelijkheid voor een vrijblijvende afspraak als u meer wilt weten over vaktherapie in het algemeen en speltherapie in het bijzonder. Dit kan aan huis, op school of op een andere locatie. Neem gerust contact op via 06-50652195 of mail@speltherapie-katrien.nl

Vaktherapie is nog niet bekend bij het grote publiek, terwijl het al 60 jaar in Nederland bestaat, en daar wil de FVB verandering in brengen. Deze non-verbale therapie heeft een zevental verschillende disciplines: muziektherapie, danstherapie, dramatherapie, beeldende therapie, psychomotorische kindertherapie, psychomotorische therapie en speltherapie. Vaktherapeutische behandeling wordt ingezet zowel binnen als buiten zorginstellingen. “Maar de mensen in de straat kennen vaktherapie nog niet”, zegt Irene Rentenaar, directeur FVB. “We zouden uiteindelijk net zo bekend willen zijn als fysiotherapie. Onze nieuwe slogan is dan ook: Vaktherapie, basis voor beter!”.

TCE: “Het wordt nu echt tijd dat vaktherapie van zich laat horen, zodat mensen zich bewust kunnen zijn van de keuzes in zorgbehandeling. Kom langs en beleef vaktherapie!” Landelijk doen vele vaktherapeuten mee, extramuraal en intramuraal. Op de website www.weekvandevaktherapie.nl kunnen mensen bekijken welke activiteiten er in de buurt georganiseerd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *