Vaktherapeuten willen meer bekendheid in Nederland; TCE doet mee!

 

 

De Federatie voor Vaktherapeutische Beroepen (FVB) en haar beroepsverenigingen lanceren 12 november a.s. de Week van de Vaktherapie. Landelijk zullen vele vaktherapeuten met enthousiasme patiënten, cliënten, verwijzers, zorginkopers, politici en andere geïnteresseerden kennis laten maken met wat vaktherapie kan betekenen in de zorg.

In het kader van de Week van de Vaktherapie organiseren een aantal TCE praktijken een activiteit:

Maandag 12 november: verzorgt Francien Hoving van Oxaliscoaching, Mathias Withoosstraat 34 Amersfoort 2 workshops:
Workshop 1: volwassenen: energieopdracht.10.00 – 11.30 uur
Workshop 2: kinderen: Mindfullness oefening, deze beeldend uitwerken.
15.30–17.00 uur.
Aanmelden kan via www.oxaliscoaching.nl

Dinsdag 13 november: organiseert Els Achterberg van speltherapiepraktijk De Rondgang, in samenwerking met Mariska Brienen van Speltherapiepraktijk Baarn,
drie workshops speltherapie bij het Qi Centrum aan de Amsterdamseweg 43a in Amersfoort: opstelling met dieren in de spelkamer. Drie workshops van 45 minuten met start om 11.00 uur, 12.00 uur en 13.00 uur.
aanmelden kan via info@derondgang.nl of 06-23343725.

Dinsdag 13 november: Eva Boorsma en Marc Willemsen organiseren bij dramatherapie praktijk Het Speelvlak, Snelliuspad 25, Amersfoort een workshop Spelimpuls 15.30 – 17.00 uur.
In een kleine groep (4 tot 6 deelnemers) wordt er door middel van de methode Developmental transformations onder begeleiding van Marc en Eva gespeeld met persoonlijk materiaal. Zo kan vorm worden gegeven aan gedachten, gevoelens en impulsen en kunnen deze verder worden onderzocht.
Aanmelden: www.hetspeelvlak.nl

Woensdag 14 november organiseert Petra Plomp van Praktijk voor Beeldende therapie in het Gezondheidscentrum, Oosterstraat 1F in Baarn een workshop speksteen: `Maak je eigen voelsteen, krachtsteen, fossiel of ketting van speksteen en ontdek welke kwaliteiten je daarvoor nodig hebt of hebt gebruikt!’
Vrije inloop tussen 14.00 – 16.00 uur.
Aanmelden mag via petra@beeldendepraktijk.nl of 06-47440399, zie ook www.beeldendepraktijk.nl

Donderdag 15 november organiseert Ilona Stremmelaar van Tekentherapiepraktijk Tekencompas, De Vier Akkers 25 in Hoogland twee workshops:
Workshop 1: Tekenen voor volwassenen: wat vertelt mijn tekening? 10.30 – 12.00 uur.
Workshop 2: (groot)ouder en kind tekenen: Maak samen contact via de tekening en maak een mooi kunstwerk 15.30 – 17.00 uur.
Aanmelden: ilona.stremmelaar@online.nl of 06-46498054. Zie ook www.tekencompas.nl

Vrijdag 16 november organiseert Katrien Costermans van Speltherapie Katrien een inloopmiddag waarin u kunt kennismaken met speltherapie. U bent van harte welkom tussen 14.30 en 16.30 uur in het Desmond Tutu Centrum, Molenstraat 8 B (auto ingang via de Van Goyenlaan) in Soest.
Zie ook www.speltherapie-katrien.nl

Vaktherapie is nog niet bekend bij het grote publiek, terwijl het al 60 jaar in Nederland bestaat, en daar wil de FVB verandering in brengen. Deze non-verbale therapie heeft een zevental verschillende disciplines: muziektherapie, danstherapie, dramatherapie, beeldende therapie, psychomotorische kindertherapie, psychomotorische therapie en speltherapie. Vaktherapeutische behandeling wordt ingezet zowel binnen als buiten zorginstellingen. “Maar de mensen in de straat kennen vaktherapie nog niet”, zegt Irene Rentenaar, directeur FVB. “We zouden uiteindelijk net zo bekend willen zijn als fysiotherapie. Onze nieuwe slogan is dan ook: Vaktherapie, basis voor beter!”.

TCE: “De meeste therapeuten die bij ons zijn aangesloten zijn vaktherapeuten, maar ook andere ervaringsgerichte therapeuten hebben zich bij TCE aangesloten en doen mee. Het wordt tijd dat mensen zich bewust zijn van de keuzes in zorgbehandeling. Kom dus langs en beleef vaktherapie!”
Landelijk doen vele vaktherapeuten mee, extramuraal en intramuraal. Op de website www.weekvandevaktherapie.nl kunnen mensen bekijken welke activiteiten er in de buurt en verder in het land georganiseerd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *